Na vsebino

Uspešna otvoritev 16. Črnfesta

Organizatorji festivala Črnfest - Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BiT, so sinoči v atriju črnomaljskega gradu uspešno otvorili že šestnajsti Črnfest zapored – festival smeha, dobre glasbe, kulture in otroškega rajanja.

Pred glasbenim razvajanjem je koncert s svojim govorom otvorila vodja festivala Maša Kuzma. “Naša vizija je ustvariti program, ki bo zadovoljil široko paleto okusov in interesov: od športa do kulinarike, od otroških predstav do vrhunskih koncertov - Črnfest je tu, da vsak izmed nas najde nekaj, kar bo v njem prebudilo iskrice veselja, ne glede na to, kdo je ali kaj ga zanima,” je dejala Maša. Svojo podporo in naklonjenost je z govorom izkazal tudi župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek. Občina Črnomelj je namreč že od samega začetka eden od glavnih podpornikov Črnfesta, ki so pokazatelj, kako pomembno je sodelovanje v lokalnem okolju.

Sledil je koncert Astrid in njenega benda, ki so publiko popolnoma očarali s svojo edinstveno glasbeno zasedbo - izstopala pa je predvsem harfa, katere zvoki so se prelivali čez različne glasbene stile, povezane v mamljivo celoto.

Četrtkov večer je poleg glasbenega nudil tudi vinsko razvajanje - s svojo razširjeno ponudbo vin so postregli Hiša vina Pečarič. Povrh vsega, pa smo bili ta večer priča prav posebnemu presenečenju - poleg Črnfest piva, boste lahko na letošnjih dogodkih nazdravljali tudi s Črnfest penino. Njena posebnost je to, da je črna penina. Poskusili jo boste lahko na sledečih dogodkih.

Program, ki bo sledil:

Danes, 18. avgust – RAP/TRAP: Masayah, Capital Crew, Klinci, 21:00, Črnomelj, grajski atrij,
Jutri, 19. avgust – ŠPORT: Košarka 3x3, 9:30, Črnomelj, košarkarsko igrišče Majer,
Jutri, 19. avgust – ROCK: Dan D, Kokosy, 21:00, Črnomelj, grajski atrij,
Nedelja, 20. avgust – URBANA KULINARIKA s koncertom Dej Š`en Litro (prost vstop),
Torek, 22. avgust – STAND UP: Goran Vugrinec, 20:00, Črnomelj, grajski atrij,
Sreda, 23. avgust – Otroška predstava: Čudežna omara: 18:00, Črnomelj, grajski atrij,
Sreda, 23. avgust – Monodrama: Money Power Glory: 20:30, Črnomelj, grajski atrij,
Četrtek, 24. avgust – JAZZ: Funk Fact, 20:00, Črnomelj, grajski atrij,
Petek, 25. avgust – PUB KVIZ: Don Kvizot, 19:00,
Petek, 25. avgust – GRAJKO GRE V KLUB: DJ Maii in DJ Rasky, 22:00, Črnomelj, grajski atrij,
Sobota, 26. avgust – ŠPORT: Tenis turnir mešanih dvojic, 12:00, Črnomelj, Teniški klub Loka in
Sobota, 26. avgust – GLAVNI KONCERT: Goran Bare – Majke, Kontradikshn, 21:00, Črnomelj, grajski atrij

Vse vstopnice so v prodaji na entrio.si.

Več o festivalu si lahko preberete na spletni strani Črnfesta. Za več informacij o programu pa spremljajte naša socialna omrežja: Facebook (Črnfest) in Instagram (festival.crnfest).

Vir: KBŠ

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj