Na vsebino

Uspešna prireditev belokranjskih rotarijcev

V soboto zvečer je v semiškem Kulturnem centru potekala dobrodelna prireditev Rotarijskega kluba Semič - Bela krajina. Ob 10-letnici delovanja kluba so nastopili Prifarski muzikanti in Mladi Belokranjci. Kot smo že poročali, je klub v preteklosti uspešno izvedel kar nekaj dobrodelnih akcij. Če naštejemo samo nekatere:

- Daroval je sredstva za pisarniško opremo Zavoda Sonček;
- Sofinanciral nabavo multisenzorične sobe za otroke s posebnimi potrebami;
- Pomagal materialno prikrajšanim učencem v 6-tih belokranjskih osnovnih šolah;
- Omogočil letovanje otrok v Soči;
- Daroval sredstva za: pot treh zdravnikov v Ugando, za popotresni Haiti, za kuhinjo brezdomcev v Ljubljani, za poplavljence v Bosni, za popotresni Nepal;
- Finančno podprl projekte: Handicamp, izkoreninjenje otroške paralize, Anina zvezdica, Kolesa sreče, Kraljevo je deliti, Podari nasmeh, Nasmeh za Anjo, Naša pomoč za Dominikovo moč;
- Podelil več letnih štipendij;
- Podprl projekt SKK v Srednji šoli Črnomelj;
- Pomagal vrtcu Metlika pri nabavi opreme za senzorično sobo in
- pomagal številnim bolnim otrokom, družinam ter posameznikom.

Tokrat so se člani klub odločili, da pomagajo Varstveno delovnemu centru Črnomelj s finančno donacijo, ob svoji 10-letnici pa so vsem trem belokranjskim občinam podarili po en avtomatski eksterni defibrilator (AED).

V znak zahvale je VDC Črnomelj klubu podaril likovni izdelek uporabnice Anice Cesar z željo, da tudi tega prodajo na dražbi v korist dobrodelnih namenov. Sliko Bele breze Anice Cesar so na dražbi uspešno prodali in tudi ta izkupiček namenili VDC-ju.

Ob koncu zelo uspešnega večera se je Rotarijski klub za 10-letno pomoč zahvalil tudi avtorju tega prispevka, ki po svojih močeh prispeva k uspešnosti le-tega.

Tudi Združenje Sazas je iz naslova dobrodelnosti za plačilo avtorskih nadomestil ponudilo 50% popust, za kar sem jim Rotarijski klub Semič - Bela krajina zahvaljuje.

Zvočni zapis

  • - Jožef Vrščaj - poslanstvo rotarijstva

  • - Jožef Vrščaj - spremembe

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj