Na vsebino

Uspešni nastopi flavtistk na prireditvah po Beli krajini

Od prvega šolskega dne septembra do danes se je v Beli krajini odvilo že vrsto najrazličnejših prireditev. Kar na štirih so sodelovale tudi flavtistke Glasbene šole Črnomelj in jih popestrile z glasbenimi točkami.

Prva prireditev, na kateri je nastopila učenka 4. razreda flavte Ana Avguštin iz Semiča, je bila otvoritev razstave mladih likovnikov v okviru projekta Talenti, ki poteka v organizaciji Knjižnice Črnomelj v sodelovanju z akademskim slikarjem Robertom Lozarjem in profesoricama likovne umetnosti Špelo Vraničar in Jasmino Strugar ter Glasbeno šolo Črnomelj. Ana je otvorila razstavo malde likovnice Špele Brinc. Razstava se je odvila v torek, 19. septembra 2023, ob 18.00 v prostorih knjižnice.

Naslednja prireditev, na kateri sta nastopila solistka Ana Avguštin in trio flavt Flavtissimo, ki ga sestavljamo učenki Ana Avguštin in Špela Bahor ter prof. Mojca Rebolj, je bila prav tako likovno obarvana. Z dvema skladbama smo popestrile otvoritev razstave 42. Ex tempore mladih likovnikov Bele krajine, ki se je odvila v prostorih Kulturnega doma Črnomelj v torek, 17. oktobra 2023.

Tretja prireditev je potekala v organizaciji Društva prijateljev metliške črnine, in sicer v četrtek, 16. novembra 2023, ko so se ob 17. uri v dvorani metliškega gradu zbrali številčni člani društva. Z dvema skladbama je nastopila učenka 7. razreda flavte Nina Kavčič.

Nina je s skladbama Pesem skladatelja Gilesa Martina in Flavta sanja Blaža Puciharja popestrila tudi prireditev ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč Spominjajmo se, pomagajmo, ukrepajmo, ki je potekala v nedeljo, 19. novembra 2023, ob 17.00 na ploščadi TPC Gala v Metliki.

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj