Na vsebino

Pijanega razgrajača trdo prijeli; Romun tihotapil Turke

Policiste so včeraj okoli 18. ure poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Črnomlju, kjer naj bi pijan kršitelj motil javni red in mir ter nadlegoval tako osebje kot goste lokala. 38-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Policisti so okoli 16.30 ure na območju Rakovca v metliški občini ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat croma čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Romunije prevaža osem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Romunu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli vozilo. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Postopki z državljani Turčije še potekajo, prav tako tudi z devetimi državljani Maroka, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo in so jih policisti včeraj prijeli na območju Vinice in Črnomlja.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj