Na vsebino

Uspešni z uporabnimi znanji

Včeraj je bilo na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj zaključno srečanje udeležencev v okviru programa Predelovalec sadja na tradicionalen način. Udeleženci programa so pripravili razstavo svojih izdelkov, ki so nastali v okviru praktičnega usposabljanja pod mentorstvom Zvonka Žagarja iz Turistične kmetije Žagar. Naučili so se predelati sadje v različne sokove, marmelade, kompote, sadni kis, vino in žganje ter spoznali postopek sušenja sadja. Znanja, ki so jih pridobili s področja trženja izdelkov in komunikacije s strankami, jim bodo koristila, ko si bodo registrirali svojo dejavnost oziroma se na tem področju samozaposlili.

ZIK Črnomelj je letu 2016, v času od junija do novembra, izvajal tudi druge 104-urne programe priprav na nacionalne poklicne kvalifikacije za brezposelne osebe. Ti programi so bili Računovodja za manjše družbe, samostojne podjetnike in zavode, Socialni oskrbovalec na domu in Ekološki kmetovalec. V izobraževanje, ki sta ga financirala Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod RS za zaposlovanje, je bilo na ZIK-u vključenih 48 brezposelnih oseb.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj