Na vsebino

Uspešno izveden tečaj rolanja

Prijetno toplo in suho vreme kar kliče po različnih oblikah gibalnih aktivnosti. Potreba po gibanju je otrokova primarna potreba. Ko se otrok uči obvladovati svoje telo, občuti veselje, ugodje, varnost in pridobiva samozaupanje in gradi samozavest. V Otroškem vrtcu Metlika tečemo, kolesarimo in tudi rolamo. Rolanje je namreč zanimiv, uporaben in zabaven šport, v katerem lahko uživamo sami ali s prijatelji in je primeren za mlajše in tudi starejše. Za otroke je zelo koristno tudi zato, ker povečuje odpornost organizma in kostno maso. Štejemo ga med »ravnotežne športe«, ki pozitivno vpliva na učenje drugih športov (drsanje, smučanje, kolesarjenje, ipd.). Čeprav predstavlja zdravo zabavo, pri tem ne smemo pozabiti, da za varno rolanje potrebujemo zaščitno opremo. K opremi za rolanje spadajo pravilno opremljeni in udobni rolerji ter nujna zaščitna oprema (ščitniki za kolena, komolce in zapestja ter čelada), brez katere začetniki in otroci ne smejo stopiti na drsečo podlago.

Na stezi ob našem vrtcu smo za najstarejše otroke organizirali tečaj rolanja. Vaditelj Timon Orlič je otroke učil, kako se pravilno uporablja zaščitna oprema.

Nato so se učili osnov rolanja (poganjanje, vijuganje, ustavljanje), osnovni rolarski korak, zaustavljanje z zavoro in v travi ter kako se varno pade in vstane.

Pri sami dejavnosti so otroci razvijali ravnotežje, se prilagajali na hitrost in se seznanjali z varnim načinom rolanja. Tekom izvajanja tečaja je vaditelj spodbujal strpno in prijateljsko vedenje v skupini.

Vaditelju so pri izvedbi tečaja pomagali strokovni delavci vrtca. Tečaja so se udeležili otroci iz skupin: Medvedki, Zvezdice in Čebelice. Vaditelj Timon in ravnateljica Marijanca sta jim ob zaključku podelila priznanja.

Vsem udeležencem tečaja iskreno čestitamo!

Zahvaljujemo se Timonu Orliču za vodenje tečaja in Gordani, Simoni ter Samu za pomoč.

Vir: Otroški vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj