Na vsebino

Uspešno usposabljanje mladih v Črnomlju

V črnomaljskem hostlu je 10. in 11. novembra potekalo usposabljanje za krepitev digitalnih kompetenc mladih, z naslovom Digitalna transformacija mladinskih centrov, ki smo ga organizirali Mladinski center BIT Črnomelj, v sodelovanju z Mrežo MaMa, nacionalno mrežno organizacijo mladinskih centrov. Projekt je finančno podprlo Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

Cilj dogodka je bil zagotoviti mladim temeljna teoretska znanja in praktične veščine na področju digitalizacije, s poudarkom na njihovi digitalni prisotnosti, varnosti na spletu, digitalnem komuniciranju, umetni inteligenci in uporabi orodij v vsakdanjem življenju.

Prvi dan usposabljanja je vodila mladinska delavka Tamara, ki je obnovila osnovne pojme in spodbudila ustvarjalnost mladih s tematskim kolažem na temo "Jaz v digitalnem svetu". Po ustvarjanju so udeleženci debatirali o različnih vidikih digitalizacije, izmenjevali ideje in se pripravljali na naslednji dan.

Sobotni del usposabljanja je bil še posebej zanimiv, saj nas je obiskal Nejc iz organizacije Mladi zmaji. Na inovativen in nenavaden način nam je predstavil različne platforme in nove pojme. Med izmenjavo izkušenj smo razpravljali o tem, kaj mladinske organizacije že poznajo in uporabljajo v digitalnem svetu. Nejc je predstavil tudi njihov digitalni mladinski center, imenovan DigiMC, ki je nastal med lockdownom. Za popestritev dneva je poskrbel Chef Jurij, ki je pripravil odličen golaž, po kosilu pa smo nadaljevali z debatiranjem in načrtovanjem za naprej.

Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem udeležencem, ki ste bili del te zgodbe, ter soorganizatorjem in financerjem, še posebej Ministrstvu za digitalno preobrazbo. Dogodek je bil odprte narave, in kljub temu, da je bil osredotočen na izobraževanje, je prinesel tudi priložnost za sproščeno druženje in izmenjavo idej med mladimi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj