Na vsebino

Ustvarili bodo lastno kamišibaj predstavo

Knjižnica Črnomelj je v sodelovanju s KUD Zlata skledica pričela z delavnico za otroke, ki bo potekala še v marcu in aprilu v petih delih. Delavnica je namenjena otrokom od 5. leta dalje, popolnim začetnikom in tudi tistim, ki so se s kamišibajem že srečali. Cilj delavnice je izdelava lastne kamišibaj predstave, ki jo bodo otroci lahko predstavili na 9. festivalu kamišibaja v Beli krajini. Festival bo potekal v Knjižnici Črnomelj, 6. aprila 2024. V letošnjem programu festivala se nam bodo tako kot lansko leto predstavili otroci, ki ustvarjajo kamišibaje v okviru krožkov, ki jih imajo na šolah. Gostili bomo tudi nekaj odraslih kamišibajkarjev iz Slovenije. Naši posebni gosti bodo Kozlići iz Zagreba, tako da bo delček belokranjskega festivala tudi mednaroden.

Glavni namen delavnice je bolje spoznati zakonitosti kamišibaja in ustvarjalno pot od ideje do končnega izdelka: od izbora pesmi ali zgodbe, do izbora likovne tehnike, do risanja kamišibaja in same izvedbe. Na delavnici letos sodeluje 15 navdušenih otrok in tudi ena odrasla ustvarjalka. Vsi so si že izbrali svojo pesem ali izštevanko, narisali načrt in nekateri so že začeli risati na risalne liste.

Naš naslednji korak do končnega cilja je, da do naslednjega srečanja, ki bo 20. marca, narišemo kamišibaje in začnemo vaditi pripovedovanje pesmic ob slikah in celostni nastop ob butaju.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj