Na vsebino

Ustvarjanje s KEMS embalažo

Ustvarjanje s tetrapaki izzove pri učencih veliko ustvarjalne energije. Zato jim pri pouku izbirnih predmetov tehnika, likovno snovanje in likovna umetnost ponudimo odpadno embalažo kot izziv za sodelovanje v projektu ekopaket. Učenci so vedno navdušeni nad oblikovanjem s teratrapaki oz. KEMS embalažo. Obenem pa učence spodbujamo na ohranjanje številnih naravnih virov, predvsem lesa, k pravilnemu ravnanju z odpadno embalažo za mleko ali sokove. Letos so ustvarjali na temo Obnovljivih virov energije in Biotske pestrosti v gozdu. Poleg mlinov na veter in drugih obnovljivih virov so izdelovali živali ter razmišljali o pomenu gozda, o spravilu lesa z gozdnimi vozili.

Vsak izdelek je bilo treba najprej idejno zasnovati, pripraviti potrebno embalažo, orodje in material. Dela so se lotili individualno, v dvojicah in skupinah po tri, kar se je izkazalo za dobro idejo, saj so sodelovali in si medsebojno pomagali. Pod spretnimi rokami učencev so nastali izdelki, ki so jih zaključili z zanimivo zgodbo. Raznovrstnost nastalih izdelkov priča, da so se pri tem zabavali in tudi veliko novega naučili. Odpadno KEMS embalažo so tako ponovno uporabili in dokazali, da je embalaža lahko ponovno uporabljena na več načinov in da je pravilno ravnanje s KEMS in drugimi odpadki nujno, da bo Zemlja ostala čist in vesel planet.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj