Na vsebino

Prizadetim v poplavah pomagajo tudi v Adrii Dom

Na poplave, največjo naravno katastrofo v zgodovini samostojne Slovenije, ki so prizadele kar dve tretjini države, so se odzvali tudi v podjetju Adria Dom iz Kanižarice. Takoj po prvem avgustovskem vikendu katastrofalnih poplav so v Adrii Domu, najboljšem zaposlovalcu med veliki podjetji v Dnevnikovem izboru Zlata nit, stopili v navezo z ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport ter pripravili nabor potencialnih mobilnih hiš s specifikacijami za takojšnjo pomoč prizadetim v poplavah. »Gre za skupno 300 enot, ki so na zalogi in si jih je mogoče tudi ogledati,« je za Dnevnik pojasnila direktorica Marta Kelvišar.

Pri tem so se poleg lastne zaloge dogovorili tudi za možnost odstopa za že naročene in proizvedene enote, s strani njihovih kupcev z Nizozemske, Hrvaške in Avstrije. Ministrstvo so tudi podrobno seznanili s primerom njihovega uspešnega sodelovanja z nemškimi lokalnimi oblastmi in Združenjem nemških humanitarnih organizacij pri sanaciji poplav v Nemčiji v dolini reke Ahr v letu 2021, kjer so v treh mesecih od podpisa pogodbe dobavili in postavili 250 enot.

»Naše trenutne zmogljivosti omogočajo izdelavo 200 takšnih enot na mesec. Glavni izziv bo torej pridobitev zemljišč in ureditev infrastrukture za čimprejšnjo postavitev mobilnih hiš. Ker je bil dan solidarnosti ravno v času tritedenskega kolektivnega dopusta v podjetju, nam enotne humanitarne akcije za poplavljena območja ni uspelo organizirati, le sodelavci iz podjetja so posamično sodelovali v okviru lokalnih gasilskih društev. Zato bomo, ko bodo za to dani infrastrukturni pogoji, solidarnostno donirali mobilno hišo v vrednosti skupnega zneska plač zaposlenih v podjetju na dan solidarnosti,« je za Dnevnik še povedala direktorica podjetja Marta Kelvišar.

Vir: Dnevnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj