Na vsebino

V črnomaljski knjižnici razstavlja Tamara Miketič

V Knjižnici Črnomelj smo v torek, 16. aprila, pripravili odprtje še zadnje posamične mesečne razstave v sklopu likovnega natečaja Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici. Tokrat je svoj likovni talent predstavila Tamara Miketič, učenka 9. razreda OŠ Loka Črnomelj.

Tamara riše in slika že od malega. Svoje prvo likovno delo je imela razstavljeno leta 2018 v Slovenj Gradcu, na 11. mednarodnem likovnem natečaju Igraj se z mano. Od takrat se je udeleževala različnih likovnih natečajev, kot so Evropa v šoli, Naravne in druge nesreče, Safe.si strip, Ex-tempore mladih likovnikov Bele krajine, letos pa se je udeležila tudi 17. mednarodne kiparske kolonije mladih.

Njena mentorica v šoli je učiteljica Špela Vraničar, kot pravi, pa se je veliko naučila tudi sama, saj jo slikanje že od nekdaj zanima in pri tem zelo rada tudi eksperimentira.

Rada skicira v svojo skicirko ter se preizkuša v različnih tehnikah senčenja, prav tako pa se preizkuša s slikanjem z akrilnimi barvami. Najraje riše obraze in telesa, saj želi na tak način ujeti in upodobiti različna čustva.

Tamari slikanje veliko pomeni, zato se udeležuje tudi različnih tečajev. Lansko poletje se je tako udeležila sedemdnevne slikarske kolonije Mavrično čapljino pero v Slikarski šoli Brine Torkar. Tam je spoznala in razvila nove umetniške veščine in tehnike ter razširila svoje znanje na tem področju. Motivacije za izpopolnjevanje ji zagotovo ne bo zmanjkalo, zato ji seveda želimo, da ta svoj talent neguje in razvija še naprej.

Na odprtju sta o razstavljenih delih spregovorila tudi akademski slikar in predavatelj na Pedagoški fakulteti v Mariboru Robert Lozar ter profesorica likovne umetnosti Špela Vraničar. Svoj glasbeni talent pa je predstavil mlad harmonikar iz Glasbene šole Črnomelj Blaž Pezdirec, ki svoj glasbeni talent izpopolnjuje pri učitelju Miru Dizdarju.

Razstava bo v prostorih knjižnice na ogled do 31. maja.

Že sedaj pa vas prav lepo vabimo na zaključno prireditev, kjer se bodo z izbranimi izdelki predstavili vsi letošnji razstavljavci. Dogodek bo potekal v torek, 21. maja, ob 18. uri v prostorih Upravne enote Črnomelj.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj