Na vsebino

V Črnomlju položili temeljni kamen novega stanovanjskega objekta

Danes ob 11. uri je na gradbišču novega večstanovanjskega objekta na Čardaku v Črnomlju potekala krajša slovesnost in položitev temeljnega kamna, kot uraden pričetek gradnje le-tega.

Prisotne je najprej pozdravil Stjepan Jarnević, direktor družbe TGH in dejal: "Na ta slovesni dan družba TGH kot investitor in izvajalec pričenja z gradnjo sodobnega 48 – stanovanjskega objekta v 6 etažah, skupne neto prodajne površine 3.300 m2. Naj poudarim, da je Stanovanjski sklad RS največji kupec objekta, ki bo odkupil 30 stanovanjskih enot v treh etažah, kar pomeni 57 odstotkov vseh prodajnih površin. Stanovanja v preostalih treh etažah bodo namenjena prostemu trgu, od tega bo 15 oskrbovanih. Rok za predajo vseh stanovanj je konec avgusta naslednjega leta," je dejal Stjepan Jarnević, direktor podjetja TGH. Video posnetek si lahko ogledate TUKAJ.

"Zadovoljen sem, da smo na Javnem pozivu za nakup stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj 2020 uspeli pridobiti 30 od 48-ih stanovanj v večstanovanjskem objektu. Etažnost objekta je NP + VP + 3 + T, objektu pripada 69 parkirnih mest. Velikost stanovanj se giblje med 40 in 75 kvadratnih metrov, razen v terasni etaži, kjer so nadstandardna stanovanja večjih površin," je izpostavil mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS, izjavo si lahko ogledate TUKAJ.

Prisotne je na gradbišču novega objekta pozdravil tudi črnomalsjki župan Andrej Kavšek in ob tem povedal: TUKAJ.

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je izrazil veselje, da je lahko prisostvoval pri začetku gradnje večstanovanjskega objekta v naselju Čardak v Črnomlju. "Menim, da je ta projekt eden izmed pomembnejših, ki omogoča in spodbuja skladnejši regionalni razvoj. V Sloveniji bomo lahko s pomočjo takšnih projektov boljše živeli – ne samo v urbanih področjih, ampak tudi izven, kot je na primer prav Bela krajina. Če so ljudje navajeni živeti zunaj velikih mest, je to treba spodbujati in podpirati. Projekt gradnje je zato pomemben doprinos za Črnomelj, nas pa še čaka skupno delo, da ohranimo mlade v Beli krajini in drugih manjših naseljih." Ministrova izjava je na voljo TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj