Na vsebino

V Črnomlju prireditev ob dnevu upora proti okupatorju

V Kulturnem domu Črnomelj je sinoči potekala osrednja občinska prireditev ob dnevu upora proti okupatorju. Zbrane je nagovoril črnomaljski župan Andrej Kavšek, predstavniki Združenja borcev za vrednote NOB Črnomelj pa so članoma združenja podelili tudi priznanje Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

"S ponosom dajemo in vlagamo v svojo domovino. In prav je tako. Zgodovine ne smemo pozabiti, lahko jo častimo in se je spominjamo, ne smemo pa se je oklepati. S pogledom moramo biti usmerjeni v prihodnost, v naše mlade in v spremembe, ki nam omogočajo razvoj. Konec koncev gre za našo domovino, ki jo moramo negovati in jo držati skupaj," je v svojem nagovoru izpostavil župan Kavšek.

Za kulturni program so poskrbeli Mešani pevski zbor Samospev iz Črnomlja, Vokalna skupina Polanski odmev, deklamatorji iz OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, pevka Nina Šalamon in recitatorka Mojca Breznik. Proslavo je povezoval Tadej Fink, za scenarij in organizacijo pa je poskrbel JSKD OI Črnomelj.

Vir: Občina Črnomelj, foto: Jani Pavlin

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2110
2218
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj