Na vsebino

V Dobličah do jeseni novo igrišče

Črnomaljski župan Andrej Kavšek, direktor podjetja TGH Stjepan Jarnević in direktorica podjetja SAPO Danijela Kure Kastelc so včeraj v prostorih Občine Črnomelj podpisali pogodbo za izgradnjo in ureditev igrišča v Dobličah. Ta bo potekala v sklopu projekta ''Igrišče znanja in druženja v Dobličah'', ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Prisotni so bili tudi predstavniki KS Dobliče, ki so bili sicer pobudniki projekta in tudi aktivno sodelujejo pri projektu.

Travnato igrišče površine 665 kvadratnih metrov bodo zgradili v na novo urejenem javnem prostoru. Na njem bodo nameščene gugalnice, klopi, lopa za mladostnike, ograja, vrata, smetnjak, informacijska tabla o naselju ter balinišče. Na robovih ograjenega območja bodo zasajene grmovnice in druge predvidene zasaditve.

Vrednost pogodbenih del znaša skupaj z davkom 45.092 evrov. Evropski sklad za razvoj podeželja bo zagotovil 80 odstokov upravičenih stroškov (DDV ni upravičen strošek), preostanek v višini 18.184 evrov pa bo primaknila občina iz lastnega proračuna.

Dela bodo predvidoma zaključena do 30. septembra letos.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj