Na vsebino

V Gradcu nad prehitre voznike s prikazovalnikom hitrosti

Foto: KS Gradac
Foto: KS Gradac

Ob državni cesti na vstopni točki v Gradac iz smeri Črnomlja, po novem stoji prikazovalnik hitrosti, ki spremlja in beleži vse prekoračitve hitrosti na tem območju. Gre za zelo nevaren odsek ceste, ki zaradi prehitrih voznikov predstavlja tveganje predvsem za pešce, ki prečkajo cestišče na poti do tamkajšnjega športnega igrišča, pravijo v Krajevni skupnosti Gradac, kjer so prikazovalnik hitrosti postavili v sodelovanju z Občino Metlika.

S prikazovalnikom hitrosti želijo spodbuditi voznike k strpnejši in bolj umirjeni vožnji ter tako prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Gre namreč za dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih.

V Gradcu sicer opozarjajo tudi na podoben problem v naselju Klošter, kjer preti še večja nevarnost naleta prehitrih voznikov iz smeri Semiča. Zato pričakujejo, da jim bo Občina s podobnim prikazovalnikom hitrosti v kratkem stopila naproti tudi na tem nevarnem odseku.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj