Na vsebino

V Metliki drugo množično cepljenje

Zdravstveni dom Metlika bo prihodnji četrtek, 15. julija, organiziral drugo cepljenje brez prehodnega naročanja, na voljo bodo tri vrste cepiva.

Cepljenje bo potekalo v prostoru nad garažami izza metliškega zdravstvenega doma, in sicer med 8. in 19. uro oziroma do porabe zaloge cepiva. Tokrat bodo na voljo cepiva Pfizer, AstraZeneca in Janssen. Cepljenja se lahko udeleži vsak, ki se želi zaščititi, s seboj pa morate imeti kartico zdravstvenega zavarovanja.

Na prvem cepljenju brez naročanja "spodbuden odziv"

Na prvem množičnem cepljenju brez naročanja, ki so ga v Metliki organizirali 19. junija, so imeli pripravljenih 320 odmerkov cepiva AstraZeneca in Janssen, cepilo pa se je 90 ljudi, velika večina s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson. »Glede na podatke iz drugih krajev po državi o skromni udeležbi na organiziranih cepljenjih brez naročanja, je 90 udeležencev za metliško občino spodbuden podatek,« je povedala direktorica ZD Metlika Duška Vukšinič, ki pravi, da bodo s tovrstnimi cepljenji nadaljevali tudi v prihodnje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj