Na vsebino

Pod čudežnim drevesom odganjali strah

Foto: Knjižnica Črnomelj
Foto: Knjižnica Črnomelj

Kakšen je strah? Je velik, majhen, hiter kot nevihtni oblak ali počasen kot polž? Pregovor pravi, da je strah votel, notri ga pa nič ni. Pa to drži?

No, na današnji pravljici pod čudežnim drevesom pred Knjižnico Črnomelj so se z otroki pogovarjali o prav posebnem čustvu, ki mu pravimo strah. Je eno izmed osnovnih čustev, katerega doživljamo vsi ljudje, ko se soočamo s kakšno nevarnostjo. Ugotovili so, da se takrat začnemo tresti, potiti, srce nam hitreje bije, če smo v nevarnosti, zbežimo stran.

Prisluhnili pa so tudi zelo zanimivi zgodbici, ki jo je napisala avtorica Nina Mav Hrovat in nosi naslov O miški, ki je zbirala pogum. Majhna miška si namreč najbolj na tem svetu želi košček slastnega sira, a je pot do njega preveč nevarna. Da bi prišla do njega, se mora soočiti z različnimi preprekami in lastnim strahom. Pa se ji na koncu uspe posladkati? No, otroci na današnjem srečanju odgovor že poznajo. Vsi ostali pa si lahko v knjižnici izposodite knjigo in si zgodbo preberete doma. Da bi ostali še naprej pogumni in s čim manj strahovi, so si otroci izdelali še pogumno miško, ki jih bo varovala, kadar se bodo soočili s strahom.

Projekt Počitnice pod čudežnim drevesom je namenjen predšolskim in šolskim otrokom. Z različnimi dejavnostmi želijo v Knjižnici Črnomelj na kreativne načine kvalitetno zapolniti prosti čas otrok. Dogajanje je postavljeno pred knjižnico, kjer raste mogočno drevo, ki v poletni vročini nudi prijetno senco. Čudežno pa je zato, ker se pod tem drevesom vsako sredo v mesecu juliju in avgustu dogajajo posebni pravljični, gledališki, glasbeni in ustvarjalni dogodki. Za to skrbijo prav vsi strokovni delavci knjižnice in zato ima vsak dogodek posebno noto ter vsebino.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj