Na vsebino

V Metliki in Semiču imamo nova (stara) župana, v Črnomlju 2. krog

S preštevanjem glasov so najprej končali v Semiču, kar je tudi razumljivo, saj so se od 3.235 volilnih upravičencev na volišča odpravili 2.143 volilci, kar pomeni, da je bila v semiški občini 66,24% volilna udeležba.

Iz minute v minuto se je med kandidatkama za županjo Sonjo Klemenc Križan in Polono Kambič vodstvo izmenjavalo, na koncu je z 72 glasovi prednosti vodstvo in obenem zmago za županjo prevzela Polona Kambič.

V metliški občini je 7.037 volilnih upravičencev, na volišča se jih je danes odpravilo 3.716 (52,81%). Skoraj ves čas, kar smo spremljali preštevanje glasov Državne volilne komisije je pred Renato Brunskole vodil Darko Zevnik in na koncu slavil z 991 glasovi prednosti. Novi metliški župan je torej Darko Zevnik.

V Črnomlju je po podatkih Državne volilne komisje od samega začetka vodil Andrej Kavšek, ki prednosti niti slučajno ni izpustil iz rok. Bolj negotova je bila borba za drugo mesto, ki pelje v drugi krog lokalnih volitev, za katero sta se nenehno borili Mojca Čemas Stjepanovič in Maja Kocjan. Na koncu je Maja Kocjan tekmico prehitela za 65 glasov in se bo v drugem krogu čez 14 dni pomerila z Andrejem Kavškom. Volilnih upravičencev je v črnomaljski občini 12.028, na volišča jih je prišlo 58,7%, kar pomeni, da je volilne lističe izpolnilo 6.844 volilcev.

Rezultate, ki so zaenkrat še vedno neuradni, si lahko pogledate na povezavah:

Metlika

Semič

Črnomelj

Obema zmagovalcema čestitamo, Andreju in Maji želimo pošten boj v drugem krogu, vsem udeležencem lokalnih volitev 2018 pa najprej privoščimo dober počitek!

Jutri seveda preverimo kaj o letošnji volilni kampanji menijo udeleženci le-te, za dva, od osmih kandidatov v Beli krajini, pa dela še ni konec ...

Vir: DVK

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj