Na vsebino

Prvo srečanje mamic in otrok v Beli krajini

Lani je bila na družbenem omrežju Facebook ustanovljena skupina Dolenjska (mamice in otročki), ki je namenjena povezovanju, izmenjavi informacij in medsebojni pomoči vsem mamicam, nosečnicam, tudi z območja Bele krajine. Zaradi koronavirusnih omejitev je povezovanje doslej potekalo le v obliki izmenjevanja izkušenj ter mnenj preko spleta, brez osebnih srečanj. Sedaj pa so se mamice odločile, da poskusijo tudi s srečanji "v živo". Prvo tovrstno srečanje pripravljajo to nedeljo, 15. avgusta, pri Gričku v Črnomlju.

"Na srečanjih bo govora o vseh bistvenih vprašanjih, ki se jim nobena mamica ne more izogniti: o stiku z otrokom, dojenju, uspavanju, hranjenju in o vseh spremembah, ki jih prinese s seboj materinstvo. Vsako novo rojstvo prinese na svet nov odnos, ki zahteva spremembe v ustaljenem ritmu življenja, kar je lepo, a tudi naporno. Skupina je zato namenjena vsem mamicam, ki imajo dojenčka, ne glede na to, kateri po vrsti je,” je sporočila mamica in organizatorka srečanja Anita Jotanović. Slednja dodaja, da bi na srečanjih “v živo”, poleg izmenjave mnenj in izkušenj, želele izkoristiti tudi možnost posredovanja znanja s strani tistih mamic, ki so strokovnjakinje na različnih področjih povezanih z varstvom in vzgojo novorojenčkov.

Srečanje na Gričku bo organizirano kot manjše druženje na prostem, s primerno medsebojno razdaljo in spoštovanjem vseh ukrepov, ki so določeni s strani NIJZ, še poudarja Jotanovićeva.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj