Na vsebino

V novo leto s koledarjem FS Dragatuš

Člani Folklorne skupine Dragatuš so tokrat preseneteli s prav posebno novico. Izdali so koledar, ki so ga poimenovali Belokranjske sledi - v plesnih čevljih skozi leto. V njem na zabaven in slikovit način prikazujejo stare navade in delovna opravila. Oblečeni v bele folklorne kostume iz konca 19. stoletja ter v pražnje folklorne kostume, značilne za začetek 20. stoletja, so poustvarili nekaj tipičnih življenjskih opravil in običajev ljudi v Beli krajini. Fotografije tako prikazujejo čas košnje, trgatve, kolin, hkrati pa tudi vesela večerna druženja v zimskih mesecih. Pri nastajanju koledarja so sodelovale vse generacije FS Dragatuš. Na fotografijah tako ne manjkajo niti najmlajši dragatuški folklorniki, ki se s svojo razigranostjo odlično zlijejo z razgibano pokrajino Krajinskega parka Lahinja. Razigrane fotografije pa poleg starih običajev izžarevajo tudi prijateljstvo in pozitivno energijo dragatuških folklornikov, ki z veliko odgovornostjo in veseljem skrbijo za ohranjanje belokranjskega ljudskega izročila.

Za odlične fotografije je poskrbel Jan Kocjan, za grafično oblikovanje pa agencija Starkmat.

Koledar bo možno kupiti na njihovem celovečernem koncertu, ki bo 14. 12. 2019 v KC Semič, lahko pa ga naročite tudi v spletni trgovini TUKAJ.

Vir: FS Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj