Na vsebino

Stara igrača za novo veselje

Tudi na naši šoli smo prepoznali pomen trajnostnega razvoja in se odločili sodelovati pri projektu Stara igrača za novo veselje.

Z učenci prvega razreda, ki obiskujejo oddelek podaljšanega bivanja smo najprej s pogovorom ugotavljali koliko časa namenijo novi igrači in kaj z njo storijo, ko jim ni več zanimiva. Veliko učencev je odgovorilo, da igračo zavržejo kljub njeni uporabnosti. Ugotavljali smo kaj bi lahko storili in učenci so sami prišli do ideje, da bi igrače med seboj zamenjali. Dogovorili smo se, da bo vsak učenec prispeval igračo, knjigo, družabno igro ali športni rekvizit, ki ga ne potrebuje več. Ves mesec oktober je potekal v zbiranju in pričakovanju.

6. novembra smo vse igrače zapakirali v rabljene darilne vrečke, jih opremili s številkami in na koncu priredili velik srečelov.

Učenci so izžrebali številke in poiskali ustrezno vrečko.

Otroci so se projekta razveselili in v njem z veseljem sodelovali. Tako so imeli priložnost, da si pokažejo igrače, odigrajo pozabljeno družabno igro, si povedo kakšno zgodbico. Po žrebanju so nekateri učenci povedali, da bodo izžrebano igračo poklonili bratcu, sestrici, sestrični.

Ideje so se razveselili tudi starši, ki so v tem videli priložnost, da se otroci naučijo ceniti igrače, jih čuvati, z njimi ravnati odgovorno.

S prvošolci smo v mesecu oktobru obujali tudi spomine na stare igre, ki so jih igrali otroci nekoč. Izdelali smo igre špana, križce in krožce ter igro volk.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj