Na vsebino

V novo šolsko leto z novim ravnateljem

Prag Osnovne šole Metlika je danes prvič prestopilo 64 prvošolcev, od tega 11 na podružnični šoli Suhor. Skupaj pa bo letos matično šolo v Metliki obiskovalo 539 učencev v 27 oddelkih, medtem ko je na Suhorju šolske klopi v treh kombiniranih oddelkih zasedlo 38 otrok. Število učencev je na ravni preteklega šolskega leta, ko je metliški hram učenosti obiskovalo skupno 561 otrok.

Sicer pa je s tem šolskim letom ravnateljevanje na metliški šoli prevzel Janko Strahinić, ki je pred tem dolgih 13 let vodil tamkajšnjo šolsko knjižnico. Univerzitetni diplomirani bibliotekar in profesor zgodovine je na tem mestu zamenjal dolgoletno ravnateljico Željko Janjac, ki bo odslej skupaj z Janjo Jakljič opravljala naloge pomočnice ravnatelja. Strahinić pravi, da se veseli novega izziva. Kot dolgoletni šolski knjižničar in vodja učbeniškega sklada si je kot eno izmed prioritet pri svojem delu zadal izboljšati bralno pismenost na šoli, pri učencih pa želi v luči nedavnih naravnih katastrof zlasti spodbujati občutek sočutja ter zavedanja potrebe po pomoči sočloveku v stiski.

Na metliški šoli so sicer med počitnicami hiteli z izvedbo nujnih sanacijskih del, ki so bila posledica neurij. Po besedah Strahinića bi potrebovali kakšno učilnico in kabinet več, vendar pa na sedanji lokaciji prostorska širitev šole ni več možna. So pa veseli, da z razliko od številnih ostalih slovenskih šol, trenutno nimajo kadrovskih težav. To je po besedah novega ravnatelja sicer bolj posledica naključja, kot česa drugega in lahko si le želijo, da bo tako ostalo tudi v prihodnje.

Na današnji prvi šolski dan so za prvošolce pripravili sprejem na katerem je poleg novega ravnatelja, prvčke v šolske klopi z dobrimi željami pospremila tudi metliška županja Martina Legan Janžekovič. Nekaj utrinkov si lahko ogledate na tej povezavi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj