Na vsebino

V novomeški bolnišnici prepovedani obiski

Splošna bolnišnica Novo mesto zaradi splošnega poslabšanja epidemiološkega stanja v zvezi s covidom-19 v Sloveniji od jutri (13. julij) prepoveduje obiske svojcev pri pacientih. Prepoved velja do nadaljnjega.

Z dovolilnico in po predhodnem dogovoru na oddelku se izjemoma lahko dovoli obisk enega zdravega svojca pri umirajočih in kritično bolnih pacientih, predvidoma vsak torek, četrtek in nedeljo.

Na ginekološko-porodniškem oddelku je zaenkrat še dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu in obiski z dovolilnico prav tako po predhodnem dogovoru.

Na pediatričnem oddelku je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku.

Obiskovalec potrebuje anketni list

Vsak obiskovalec mora s seboj prinesti izpolnjen in podpisan anketni list (TUKAJ) in iz katerega je razvidno, da obiskovalec nima tipičnih znakov okužbe z novim koronavirusom, prav tako pa ni bil v stiku z znano okuženo osebo.

Obvezna je uporaba varovalne maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico.

Informacije o stanju hospitaliziranih pacientov bodo lečeči zdravniki podajali telefonsko v času, ki je sicer namenjen obiskom pacientov, so še sporočili iz novomeške bolnišnice.

Vir: SB Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj