Na vsebino

V novomeški bolnišnici se stanje počasi umirja

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 16 covidnih bolnikov, od tega štiri na intenzivnem in enega na polintenzivnem oddelku.

Kot so zapisali v današnjem sporočilu za javnost, se situacija na srečo umirja. Pričelo se je samotestiranje med učenci zadnjih treh razredov osnovnih šol, testirajo se tudi dijaki. Po novem lahko v Slovenijo brez negativnega testa na novi koronavirus in brez napotitve v karanteno vstopajo tudi otroci do 15. leta starosti, ki potujejo v organizirani skupini. Priznani so tudi negativni testi in dokazila o prebolelosti iz Srbije, zrahljale so se tudi omejitve pri kongresni dejavnosti, saj je dovoljena 50-odstotna zasedenost fiksnih sedišč.

"Želimo si, da je to uvertura še v bolj umirjeno, sproščeno poletje, ki bo tudi našim zaposlenim dalo možnost počitka in koriščenja dopustov. Le tako se bomo lahko pripravili na morebitne jesenske zaostritve, ter še naprej nudili ustrezno pomoč vsem, ki bi jo potrebovali. Da bi tovrstne želje postale resničnost, ter da bi bilo zaostrovanj tudi v prihodnosti čim manj, ne pozabimo, da virus ni izginil, ampak, da se moramo naučiti z njim živeti. Osnovna higienska priporočila in nošenje mask, kjer drugače ne gre, so postali del našega vsakdana in majhna žrtev v primerjavi z ostrejšimi omejitvami, ki so zarezale globoko v naš vsakdan," še sporočajo iz regijske bolnišnice v Novem mestu.

Vir: SB Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj