Na vsebino

V novomeški bolnišnici so pripravljeni na primer okužbe s koronavirusom

V novomeški bolnišnici so pripravljeni na primer okužbe s koronavirusom, sprejeli so tudi prve ukrepe. Obiski so prepovedani, vse vhode v bolnišnico so zaprli, razen vhod v urgentni center, kjer pa so izobesili posebna navodila, ki jih morajo upoštevati vsi, ki tja prihajajo. Oblikovali so interni protokol, ki ima tri stopnje, trenutno izvajajo prvo stopnjo, je povedal vodja Urgentnega centra Bojan Kostić. Na drugi stopnji protokala je predvideno še zaprtje vhoda v Urgentni center, izolacija potencialno okuženih, tretja stopnja bo v primeru epidemije in je predvidena obravnava in zdravljenje okuženih bolnikov v izoliranih prostorih.

Sicer pa imajo v bolnišnici zaenkrat dovolj zaščitne opreme (maske, rokavice, očala, plašči), tudi kader bodo po potrebi zagotovili z reorganizacijo in prostore za izolacijo v stari interni stavbi, kjer je zdaj negovalni oddelek, a ga bodo preselili, če bo treba. Dobro sodelujejo z NIJZ in ZD v regiji, tudi občani lahko spremljajo spletne strani NIJZ, kjer ažurno obveščajo o vseh ukrepih in novih okužbah v bližnjih državah.

Še enkrat pa je dr. Kostić poudaril, da je prvi korak pri sumu na koronavirus klic k osebnemu zdravniku, ki bo dal nadaljnja navodila.

Zvočni zapis

  • - Dr. Kostić o postopku ob sumu, da imate koronavirus

  • - Dr. Kostić o pripravljenosti novomeške SB

Vir: Radio 1

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj