Na vsebino

V novomeški bolnišnici umirjanja epidemije še ne čutijo. Stiska ljudi vse večja.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 26 covidnih bolnikov, od tega šest na intenzivnem in dva na polintenzivnem oddelku. »Število hospitaliziranih po začetnem padcu, na naše presenečenje ostaja praktično nespremenjeno, prav tako še ne čutimo novega konkretnega upada v številu novo odkritih pozitivnih pacientov. Kar 23 odstotkov bolnikov je v naši covid bolnišnici iz drugih regij, saj skladno s covid strategijo, novomeška bolnišnica v tej fazi poleg Dolenjske in Bele krajine, pokriva tudi posavsko področje,« so sporočili z novomeške bolnišnice.

Opažajo tudi, da je stiska ljudi, ki ne morejo do zdravnika na primarnem nivoju vse večja. Posledično je pritisk na njihov Urgentni center vse močnejši, kar postaja iz dneva v dan večji problem. Zelo se povečuje tudi število akutno bolnih otrok, ki sicer ne potrebujejo hospitalne obravnave, potrebujejo pa pregled pri pediatru. Še posebej velik naval je na internistično urgentno službo, kjer imajo posledično tudi veliko nezadovoljstva med zdravniki internisti, ki nadomeščajo manjkajoče urgentne zdravnike. V zadnjem času so zato dali odpoved že štirje internisti.

»Naša prizadevanja in skrbi so usmerjene v nudenje pomoči vsem tistim, ki jo potrebujejo, tudi v tiste paciente, ki k nam pridejo zaradi drugih obolenj. Tudi za njih si seveda želimo nemoteno, kvalitetno in pravočasno oskrbo. Poleg tega moramo kljub utrujenosti in izčrpanosti kadra izvesti vse potrebne aktivnosti za skrajševanje čakalnih dob, ki so nastale kot posledica razglašene epidemije in boja proti korona virusu,« še sporočajo iz regijske bolnišnice v Novem mestu.

Vir: SB Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj