Na vsebino

V Semiču razstava Draga Vovka

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

V Kulturnem centru Semič so minuli petek odprli razstavo Novomeščana Draga Vovka.

Vovk je bil sodelavec številnih domačih revij in časopisov, pripravljal in vodil je glasbene oddaje na Radiu Študent, Radiu Glas Ljubljane, Valu 202 in na Prvem programu Radia Slovenija. Kot organizator glasbenih prireditev, tako samostojno ali kot urednik za pop in jazz glasbo na Festivalu Ljubljana, je na koncertne odre pripeljal številne svetovne umetnike. Raziskoval je razvoj slovenske ljudske glasbe, številnih domačih in tujih glasbenih tradicij ter jih na različne načine posredoval občinstvu. Nekatere slovenske glasbene umetnike je popeljal na evropske koncertne odre in festivale.

Na otvoritvi so nastopili družini Plut in Poč, Toni Verderber, Vlado Matkovič in Tone Grahek. O razstavi je nekaj besed povedal tudi Matej Rifelj, kustos Dolenjskega muzeja Novo mesto. Program je povezovala direktorica Kulturnega centra Semič Irena Plut, semiška županja Polona Kambič pa je razstavo tudi slavnostno odprla.

Drago Vovk je obiskovalce popeljal po razstavi in povedal številne zanimive podrobnosti o nastanku posameznih fotografij.

Razstava bo v spodnji in zgornji avli Kulturnega centa Semič na ogled do 31. avgusta.

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj