Na vsebino

Za večjo mobilnost starejših in invalidov

V semiški občini so junija pričeli z opravljanjem prostovoljnih prevozov za večjo mobilnost starejših »Moj šofer«. Storitev, ki jo občina izvaja v sodelovanju z Društvom upokojencev Semič, je bila lepo sprejeta, saj so prostovoljni prevoz v preteklem mesecu omogočili kar 21 posameznikom in njihovim spremljevalcem.

Zaradi velikega števila prevozov, v Društvu upokojencev Semič svoje člane naprošajo, da se zaradi pomanjkanja šoferjev, pridružijo prostovoljstvu in tako priskočijo na pomoč kolegom, ki to pohvale vredno delo že opravljajo.

Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje so upokojenci in invalidi z manjšimi telesnimi in duševnimi okvarami, ki so popolnoma samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter imajo prijavljeno stalno bivališče v Občini Semič. V kolikor naročnik prevoza ni popolnoma samostojen, si mora sam priskrbeti spremljevalca, ki mu bo pomagal pri opravkih v zdravstvenih ustanovah in drugje.

Prostovoljni prevoz se uporablja za opravke v zdravstvenem domu, bolnišnici, lekarni in pri uradnih organih. V primeru, da je vozilo prosto, se ga lahko uporabi tudi za nujne opravke v najbližji trgovini s prehrano.

Prevozi se izvajajo z vozilom, ki je v lasti Občine Semič, na območju Bele krajine in vključno za opravke na območju do Novega mesta, od ponedeljka do petka, praviloma med 7. in 16. uro. Občina Semič skrbi za brezhibnost vozila in za stroške goriva. Parkirnino plača uporabnik prevoza.

Naročilo za prevoz je potrebno oddati tri delovne dni pred želenim prevozom in sicer:

  • ob ponedeljkih od 11. do 13. ure,
  • ob sredah od 11. do 13. ure,
  • ob petkih od 11. do 13. ure

na novo telefonsko številko 040 62 81 81.

Če je vozilo prosto in je zagotovljen voznik, je lahko čas naročila krajši, vendar ne manj kot en delovni dan.

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj