Na vsebino

V Sloveniji devet novih okužb, umrli še dve osebi

V torek je bilo ob 1.459 testiranjih v Sloveniji potrjenih devet novih okužb z novim koronavirusom. Umrla sta še dva okužena, tako da je skupno število umrlih zdaj 79, kažejo vladni podatki. V torek je bilo hospitaliziranih 82 ljudi, 24 jih je bilo na intenzivni negi. Osem ljudi, ki so zboleli za covid-19, so odpustili iz bolnišnic.

Število novih okužb je v torek ostalo pod deset. Število hospitaliziranih bolnikov se je v torek zmanjšalo za šest. V torek sta umrli še dve osebi, ki sta bili okuženi z novim koronavirusom, kar pomeni, da je število smrtnih žrtev s 77 naraslo na 79. Pristojni so v ponedeljek opravili 1.459 testiranj, skupno pa že 44.435.

Med zaposlenimi v zdravstvu je 159 okuženih, med oskrbovanci domov za starejše 291, je razvidno iz objave na spletnem sledilniku covid-19. Do zdaj je bilo po poročanju STA skupaj hospitaliziranih 326 bolnikov s covidom-19, odpuščenih v domačo oskrbo pa 210. V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes na zdravljenju 34 bolnikov s covidom-19, v UKC Maribor 28, v Splošni bolnišnici Celje 13 in sedem v Univerzitetni kliniki Golnik, še navaja sledilnik covid-19.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj