Na vsebino

V Vinici snemali nov slovenski film

Z leve: Vinci Anžlovar, Boris Cavazza in Vlado Novak (foto: @VINICAGRAD)
Z leve: Vinci Anžlovar, Boris Cavazza in Vlado Novak (foto: @VINICAGRAD)

Se spomnite legendarnega slovenskega filma Babica gre na jug režiserja Vincija Vogua Anžlovarja? V letu slovenske osamosvojitve je Vinci svojo protagonistko, ki jo je upodobila Majolika Šuklje, v filmu Babica gre na jug poslal na morje. Po skoraj treh desetletjih pa letos prihaja na filmska platna celovečerni film Dedek gre na jug in nekaj prizorov so pretekli teden posneli tudi v Vinici. Na Gradu Vinica so poleg režiserja Anžlovarja gostili igralca Borisa Cavazzo in Vlada Novaka. Poleg njiju v filmu nastopata tudi Zala Djurić in Goran Navojec.

Kot pravijo producenti, gre za zgodbo o življenju, prijateljstvu, pričakovanjih in iskanju smisla. Vlado ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa iz bolnišnice, saj se ne želi sprijazniti s tem, da Boris umira. Boris in Vlado, oba glasbenika, se poznata že vrsto let, saj sta skupaj igrala v džezovskem orkestru.

Vlado se odloči odpeljati Borisa v Srbijo, da bi znova srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo, s katero je zaradi nesrečnega spleta okoliščin pred leti prekinil stike. Sprva gre vse po načrtu, potem pa jima pot prekriža Rominja Esma in življenje gre od tu naprej po svoji poti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj