Na vsebino

V zadnjih dnevih močno povečani nezakoniti prehodi državne meje

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

V zadnjem obdobju obravnavamo primere nezakonitih prehodov državne meje tudi na območju Metlike in Črnomlja. Že pred časom smo pričeli izvajati
številne aktivnosti za preprečevanje in zmanjšanje nezakonitih prehodov. Okrepili smo število policistov, ki na območju Bele krajine varujejo državno mejo, pri delu policistom pomagajo vodniki službenih psov, območje pregledujemo tudi s pomočjo policijskega helikopterja, v nočnem času pa mejo nadzorujemo z napravami za nočno opazovanje.

Prebivalci Bele krajine že vrsto let zelo dobro sodelujejo z našimi policisti in jih obveščajo o vseh zaznanih varnostnih dogodkih. Za sodelovanje se jim zahvaljujemo, saj so prav njihova obvestila o opaženih tujcih ključna, da policisti lahko hitro izsledijo tudi tiste tujce, ki jih zaradi obširnega območja ob meji s Hrvaško ne zaznajo sami.

Naj dodamo, da v zadnjem obdobju v nobenem primeru ni bilo ugotovljeno, da bi osebe, ki nezakonito prestopijo državno mejo na območju Bele krajine, izvrševala premoženjska ali druga kazniva dejanja.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj