Na vsebino

V ZD Črnomelj znova varna vadba v nosečnosti

V Centru za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Črnomelj je znova možna prijava na varno vadbo v nosečnosti. Brezplačna vadba poteka v sklopu priprave na porod in starševstvo v telovadnici fizioterapije dvakrat tedensko, namenjena pa je nosečnicam po 12. tednu nosečnosti.

Varna vadba v nosečnosti ima pozitivne učinke na zdravje in telesno pripravljenost tako ženske kot otroka. Z vadbo se zmanjša tveganje za nastanek obolenj povezanih z nosečnostjo, preprečena je urinska inkontinenca v pozni nosečnosti in tudi po porodu.

Vadba vsebuje aerobni del z različnimi oblikami gibanja, vadbo za mišično moč, gibljivost, koordinacijo, ravnotežje in tehnike sproščanja. Pri vadbi za moč veliko pozornosti namenijo mišicam medeničnega dna, globokim stabilizatorjem trupa in ostalim mišičnim skupinam, ki so v času nosečnosti obremenjene ali pa bodo takrat, ko bo na svet prijokal nov družinski član. Na vadbi se posvetijo tudi odpravljanju nepravilne telesne drže in se učijo pravilnih gibalnih vzorcev, ki jih potrebujemo v vsakdanjem življenju.

Vadba poteka pod vodstvom magistrice kineziologije Mete Rovan. Za kakršna koli vprašanja glede vadbe ali za prijavo pišite na: [email protected]

Vir: Center za krepitev zdravja ZD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj