Na vsebino

V zmagovalni ekipi Genius Olympiade tudi Metličanka

"Genius Olympiada" je mednarodno tekmovanje s področja okoljskih rešitev. Ustanoviteljica in organizatorka tekmovanja je univerza "Terra Science and Education", gostiteljica tekmovanja pa "State University of New York" v kraju Oswego. Tekmovanje je razdeljeno na pet področij, seveda s poudarkom na okolju.

Ekipa s Šolskega centra Novo mesto, katerega del je tudi Nikita Galuh Kapušin iz Metlike, je na tem tekmovanju zmagala v kategoriji "Bussines" (v ZDA sta odpotovala samo Žiga Povhe in Anže Kocjančič).

Ekipa je ob tem zapisala:

"Celotno UniBill ekipo spremlja neprecenljiv občutek zadovoljstva in hvaležnosti za pot, ki jo je lahko prehodila. Vloženega je bilo ogromno truda, znanja in vztrajnosti, vendar se je izplačalo. Idej je še veliko, zagona še več, vendar se bomo najprej oddahnili in za nekaj dni uživali v dosežku, nato pa s polno paro naprej. Pot UniBilla se tukaj ne končuje, temveč šele začenja. We'll keep you posted in hvala vsem, ki ste kakorkoli bili z nami."

Več o olimpijadi najdete TUKAJ, mi pa seveda čestitamo na tem izrednem uspehu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj