Na vsebino

Vabilo k sooblikovanju semiškega občinskega proračuna

Dragi občanke in občani,

živimo v času velikih sprememb, ki vsakodnevno vplivajo na naša življenja. Če kdaj, je ravno sedaj čas, da mladi in starejši stopimo skupaj, se povežemo, strnemo ideje ter jih izpeljemo v dobro skupnosti. Želim, da prav vsakdo izmed nas so-kreira občino, v kateri želi živeti. Prepričana sem, da bo to dobro tudi za ostale.
Z namenom, da se poistovetite s svojimi predlogi, smo si za naslednje obdobje zadali nov način vašega vključevanja v procese priprave proračuna občine in s tem tudi v sprejemanje odločitev o razporeditvi dela proračunskih sredstev, oziroma tako imenovan participativni proračun.
S participativnim proračunom imate možnost in priložnost predlagati, kaj si želite, da bi se v naši občini uresničilo. S svojim predlogom lahko aktivno vplivate na spremembe, ki bodo pripomogle k boljšemu življenju. Če predlogov nimate, lahko glasujete in podprete tiste projekte, ki se vam zdijo najpomembnejši.
Ker si res želimo, da bi bili vaši odlični predlogi slišani in tudi uslišani, bomo v proračunih za leti 2021 in 2022 za njihovo izvedbo namenili 75.000 EUR vsako leto. Finančna vrednost posameznega projekta, ki ga občanke in občani lahko predlagate, naj bo v vrednosti med 2.000 EUR in 15.000 EUR, z vsemi stroški in upoštevanim DDV.
Vesela bom, če se povabilu odzovete čim širše. Razmislite, česa si želite, kaj potrebujete in to predlagajte, nato pa bomo občanke in občani o tem glasovali. Najpomembnejše projekte za širši krog ljudi bomo na občini, seveda s pomočjo in aktivno vlogo predlagateljev, tudi izvedli. Trudili se bomo, da bomo pri tem čim bolj transparentni in da vam bomo ves čas nudili vse potrebne informacije v zvezi s projektom MOJ PREDLOG ZA MOJ KRAJ.
Veselim se vašega sodelovanja.

Kaj je participativni proračun, kakšni so postopki izvedbe, zbiranje predlogov in ostale odgovore najdete TUKAJ.

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj