Na vsebino

Vaja evakuacije in obisk gasilcev

Včeraj se je, ob 9. 45, na OŠ Belokranjskega odreda Semič, oglasil alarmni zvonec. Nemudoma smo pričeli z evakuacijo vseh, ki smo se v tem času nahajali v prostorih šole. Na srečo je bila le vaja evakuacije, saj smo hoteli preveriti delovanje vgrajenega alarmnega sistema in čas evakuacije celotne šole. Zbrali smo se na evakuacijskem mestu na avtobusni postaji in preverili številčno stanje. Evakuacija celotne šole je bila izvedena v treh minutah in pol.

Za učence od 1. do 5. razreda so gasilci iz GZ Semič na igrišču pred šolo pripravili praktičen prikaz dela gasilcev. Učenci so si lahko ogledali gasilska vozila, izvedeli kakšno opremo imajo gasilci v vozilih in za kaj jo uporabljajo ter se tudi sami preizkusili v gašenju. Ogledali smo si prikaz rezanja avtomobila s hidravličnimi kleščami ter gašenja začetnega požara z gasilnim aparatom.

Po analizi vaje evakuacije sta nam poveljnik Gasilske zveze Semič Tomaž Černe in predsednik mladinske komisije pri GZ Semič Andrej Jakša v uporabo predala kovček z vsem potrebnim orodjem za izvajanje praktičnih vaj pri interesni dejavnosti Društvo mladi gasilec, za kar se Gasilski zvezi Semič iskreno zahvaljujemo.

V imenu vodstva šole se najlepše zahvaljujemo tudi vsem gasilcem, ki so nesebično priskočili na pomoč in učencem na zanimiv način prikazali gasilska vozila ter delo gasilcev.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj