Na vsebino

Včeraj 1253 okužb in trije umrli. Svetovalna skupina naj bi zagovarjala zaostrovanje.

Včeraj je bilo po podatkih vlade ob 6767 PCR-testih ugotovljenih 1253 okužb z novim koronavirusom, kar predstavlja 18,5 odstotka pozitivnih testov. Opravljenih je bilo tudi več kot 32.000 HAT-testov. Umrli so trije bolniki.

V bolnišnicah je trenutno hospitaliziranih 497 oseb, od tega 107 na intenzivni negi.

Epidemične razmere se tako še naprej poslabšujejo, zato nas v prihodnjih dneh verjetno čakajo zaostritve ukrepov. Strokovna svetovalna skupina ima več predlogov, med drugim popolno zaprtje države. Po informacijah TV Slovenija naj bi bilo to do 14-dnevno, skoraj zagotovo pa naj bi bile prihodnji teden zaprte nekatere trgovine in gostinski lokali. Med predlogi strokovne svetovalne skupine ministrstva za zdravje naj bi bila tudi omejitev gibanja v okolici doma z izjemami odhoda v službo, obiska živilske trgovine, zdravnika ali lekarne.

Neuradno del vlade ni naklonjen popolnemu zaprtju, tudi zaradi gospodarske škode.

Odločitev bo vlada sprejela v nedeljo po srečanju predsednika države Boruta Pahorja s predstavniki parlamentarnih, po večini vladnih strank in stroke na Brdu pri Kranju.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj