Na vsebino

Včeraj 1302 primera okužbe z novim koronavirusom, umrlo je 59 bolnikov

Včeraj so ob 5596 testih potrdili 1302 primera okužbe z novim koronavirusom. Umrlo je 59 bolnikov s covidom-19, kar je največ doslej.

Po zadnjih podatkih se epidemija pri nas še ne umirja, saj so neuradno včeraj ob 5596 opravljenih testih potrdili 1302 primera okužbe s koronavirusom. Odstotek pozitivnih izvidov predstavlja 23,27 odstotka. Umrlo je 59 ljudi, kar je največ do sedaj. V državi je trenutno 20.337 aktivnih primerov okužbe.

V slovenskih bolnišnicah se zaradi covida-19 trenutno zdravi 1299 bolnikov, od tega na intenzivnem zdravljenju 204.

V ponedeljek se je začelo redno sistematično testiranje zdravstvenih delavcev. V domovih za starejše, kjer število okuženih znova hitro narašča, pa ta teden še ne morejo začeti splošnega testiranja. O odprtih vprašanjih na tem področju se bosta danes dogovarjala tudi ministra za zdravje in delo.

Kot poroča TV Slovenija, bodo v Postojni 16 oskrbovancev, ki so nastanjeni v stavbi podjetniškega inkubatorja, danes preselili na novo lokacijo.

Gantar: Testiranje zaposlenih v domovih za starejše kmalu

Zdravstveni minister Tomaž Gantar je napovedal, da bodo sistematično testiranje zaposlenih v domovih za starejše začeli kmalu. Strokovna skupina je pripravila smernice, med drugim je predlagala, da se tamkajšnji zaposleni testirajo dvakrat tedensko. To je velik zalogaj, ki se bliža 20.000 testom na teden, je v ponedeljek v Odmevih povedal Gantar. Spomnil je, da se v žariščih okužb tako ali tako testirajo vsi, zaposleni in stanovalci, zdaj pa bodo prešli na bolj sistemski pristop.

Še posebej težek organizacijski zalogaj pa je množično testiranje, ki ga je napovedal predsednik vlade Janez Janša. "V vsakem primeru sam razumem množično testiranje seveda le kot usmerjeno testiranje. To, kar smo začeli z zdravstvenimi delavci, kar bomo zdaj nadaljevali z domovi. Seveda bo prišla na vrsto tudi možnost testiranja tistega, ki bo želel, na določenih mestih," je napovedal. Predvsem pa je zanj ključno, da bo v prihodnje testiran čisto vsak, ki ima znake, in tisti, ki je bil v stiku z okuženim.

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj