Na vsebino

Včeraj 24 potrjenih okužb

Včeraj so med 1607 opravljenimi testi na novi koronavirus odkrili 24 okužb. 14 bolnikov je hospitaliziranih, nihče ne potrebuje zdravljenja v intenzivni enoti. Aktivno okuženih je 223 ljudi.

Tri okužbe z novim koronavirusom so v torek potrdili v Ljubljani in Kopru. Dve okužbi so odkrili v Slovenski Bistrici, Dravogradu, Rušah, Krškem in Šentjerneju, po eno pa v Kamniku, Novi Gorici, Vipavi, Piranu, Radovljici, Črenšovcih, Kočevju in v Zrečah, kažejo podatki sledilnika za covid-19.

Zaradi koronavirusne bolezni je v Sloveniji do zdaj umrlo 111 ljudi, včeraj nihče. Potrjeno okuženih od začetka sledenja okužbam v naši državi je 1763.

Včeraj je bilo v bolnišnico sprejetih pet bolnikov s covid-19, trije pa so bili odpuščeni v domačo oskrbo.

V Sloveniji narašča število primerov, ki se širijo lokalno in niso več povezani z vnesenimi primeri, je v torek opozarjal Mario Fafangel z Nacionalnega instituta za javno zdravje. Ob novih potrjenih okužbah s koronavirusom bo naša država postopoma dosegla raven, po kateri bi se morali uvrstiti na rumeni seznam držav, je opomnil. "Narediti moramo vse, da ustavimo trend naraščanja okužb," je zato pozval.

Vir: RTV SLO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj