Na vsebino

Včeraj opravljenih 2063 testov, potrjenih 464 okužb

Včeraj so ob 2063 testih potrdili 464 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 24 bolnikov s covidom-19.

Podatki sledilnika za covid-19 kažejo, da je bilo v nedeljo po 2063 opravljenih testih potrjenih 464 primerov okužb, umrlo je 24 ljudi. Pozitivnih je bilo 22,49 odstotka testov.

Kot kažejo zadnji podatki, je v Sloveniji aktivno okuženih 21.514 posameznikov. Skupno je bilo do sedaj potrjenih že 45.625 primerov okuž. Povprečno število okuženih v 14 dneh na 100.000 prebivalcev je bilo v nedeljo 1027, dan prej 1058, v petek pa 1096.

Še vedno narašča število ljudi, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje. Če je bilo v soboto v bolnišnicah hospitaliziranih 1125 ljudi, se je to število v nedeljo povečalo na 1143. Znova je višje tudi število bolnikov na intenzivni negi - v nedeljo jih je bilo 190, dan prej pa 176.

Začetek šolanja na daljavo za osnovnošolce

Na podlagi vladnega sklepa vzgojno-izobraževalni zavodi ostajajo še naprej zaprti, se bo pa s sklepom ministrice za izobraževanje Simone Kustec vzgojno-izobraževalni proces na daljavo izvajal tudi v vseh glasbenih in srednjih šolah. V nasprotju z osnovnošolci dijaki niso imeli podaljšanih počitnic in so k pouku na daljavo pristopili že pretekli teden.

Dijaki in osnovnošolci od vključno 6. razreda naprej so imeli pouk na daljavo sicer že pred počitnicami. Izobraževalni proces poteka na daljavo tudi na fakultetah.

Kustečeva je na novinarski seji po četrtkovi dopisni seji vlade pojasnila, da jih je pri odločitvi kot prvo merilo vodila skrb za zdravje, takoj za njim pa za znanje. Ukrep je začasne narave in ga bodo ta teden znova preučili, je napovedala.

Čeprav si pouka na daljavo niso želeli, pa so nanj šole po navedbah ravnateljev zelo dobro pripravljene, saj imajo veliko izkušenj iz lanskega šolskega leta.

Znova težave z Arnesovimi spletnimi učilnicami

Z današnjim dnem pa je znova močno obremenjen tudi Arnesov sistem, v okviru katerega se šolanje na daljavo tudi izvaja. Iz različnih delov države poročajo, da sistem deluje zelo počasi. Pri Arnesu so za Televizijo Slovenija že potrdili, da imajo nekaj težav, približno tretjina uporabnikov ima težave zaradi počasnega odziva omrežja.

"Trudimo se, da bomo čisto vsem v kratkem znova zagotovili hitro odzivnost," so pojasnili na Arnesu. Medtem ko posamezni starši poročajo, da se v Arnesove učilnice ne morejo prijaviti, drugi pojasnjujejo, da so se lahko prijavili, ampak da storitve ne delujejo tekoče.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj