Na vsebino

Včeraj po 1034 testiranjih potrjenih 75 okužb, en bolnik s covidom-19 umrl

Včeraj je bilo po 1034 testiranjih potrjenih 75 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zdravi 107 bolnikov s covidom-19, 21 jih potrebuje intenzivno nego. Umrl je en bolnik s covidom-19.

Število bolnikov s covidom-19, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, še naprej narašča. Po zadnjih podatkih je v slovenskih bolnišnicah hospitaliziranih 107 bolnikov, kar je šest več kot dan pred tem. Na intenzivnih oddelkih se je število bolnikov s covidom-19 povečalo na 21, kar je pet več.

Včeraj je bilo ob 1034 testiranjih potrjenih 75 primerov okužbe z novim koronavirusom (7,25 odstotka). Skupno je bilo v Sloveniji doslej potrjenih 6573 okužb, opravljenih je bilo 236.177 testiranj.

Umrl je en bolnik s covidom-19, skupno doslej 156.

Naraščanje hospitalizacij

Če bo število hospitalizacij bolnikov s covidom-19 še naprej povečevalo, bo treba okrniti redno delo v zdravstvu, opozarjajo slovenske bolnišnice.

Kot je za Televizijo Slovenija poročala novinarka Petra Prešeren, bo okoli 100 postelj na navadnih oddelkih in okoli 30 postelj na intenzivnih oddelkih ob trenutnem naraščanju števila bolnikov s covidom-19 kmalu premalo. "Smo že na tisti meji, ko bomo lahko nove postelje pridobili samo tako, da bomo vplivali na izvajanje drugih programov," je ob tem povedala vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović

Število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 je sicer v nedeljo prvič po aprilu preseglo sto. Beovićeva je opozorila, da ob morebitnih novih žariščih okužb v domovih za ostarele, starostnikov verjetno ne bo mogoče vsakič začasno premeščati v bolnišnice. "Ker teh kapacitet za vse preprosto ne bo. Tako da morajo domovi izrecno paziti predvsem na zdravje zaposlenih. Praktično skoraj vsi vdori virusa v socialno-varstvene ustanove so bili povzročeni s strani zaposlenih," je opozorila infektologinja.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj