Na vsebino

Včeraj po 6587 testiranjih potrjenih 1609 okužb z novim koronavirusom

Včeraj je bilo po 6587 testiranjih potrjenih 1609 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 24,4 odstotka vzetih brisov. Hospitaliziranih je 1324 bolnikov s covidom-19, 206 jih potrebuje zdravljenje v intenzivni negi. Umrlo je 48 ljudi.

"V primerjavi s prejšnjim tednom, ko je delež pozitivnih testov znašal 27,3 odstotka – skoraj 3 odstotke več –, so današnji podatki nekoliko bolj spodbudni," je zadnje podatke na dopoldanski novinarski konferenci komentiral vladni govorec Jelko Kacin. Dodal je, da se število potrjenih okužb sicer še vedno povečuje v domovih za starejše, še naprej ostaja izredno visok tudi pritisk na bolnišnice. "Do sproščanja ukrepov bo lahko prišlo le ob postopnem izboljševanju epidemioloških razmer in predvsem razmer v bolnišnicah," je dejal Kacin in pozval k upoštevanju veljavnih ukrepov.

Obravnavo in sprejetje načrta za sproščanja ukrepov je vlada sicer napovedala za prihodnji teden oz. najpozneje prihodnji četrtek. Kot je dejal Kacin, želi vlada pri sproščanju upoštevati tudi epidemiološko situacijo v posameznih statističnih regijah. "V večin regij v tem trenutku število okuženih še narašča, v dveh pa pada. Najbolj hitro se spušča Gorenjska," je dejal vladni govorec in omenil možnost, da bi se prehajanje občinskih meja lahko najprej sprostilo v statističnih regijah, ki bodo imele boljšo epidemiološko sliko.

Po podatkih vlade je število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 naraslo na 1324 (+ 22), čeprav je bilo iz bolnišnic odpuščenih 98 ljudi. Število bolnikov, ki potrebujejo zdravljenje na oddelkih za intenzivno nego, se je zmanjšalo na 206, kar je šest manj kot dan pred tem.

V bolnišnicah je v četrtek umrlo 37 bolnikov s covidom-19, v domovih za starejše še 10, ena oseba pa je umrla v socialno-varstvenem zavodu. V četrtek je tako umrlo 48 oseb s covidom-19, skupno doslej 1293.

143 novih okužb v domovih starejših občanov

Kot je dejal Kacin, je bilo v četrtek ozdravljenih 126 stanovalcev DSO-jev in 41 zaposlenih. "Včeraj pa smo imeli žal tudi nove okužbe. Okužba s covidom-19 je bila zaznana pri 143 stanovalcih domov in pri 57 zaposlenih,"je dodal vladni govorec. Na novo se je okužilo tudi osem uporabnikov v petih posebnih socialno-varstvenih zavodih in en še zaposlen med njimi.
Največji porast okužb je bil v DSO-ju Ljubljana Moste-Polje (11 novih okužb), v Domu Danice Vogrinec v Mariboru (12), DSO-ju v Krškem (14) in v brežiški enoti dom Impoljca (13).

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj