Na vsebino

Včeraj potrdili 1752 okužb z novim koronavirusom, umrlo 32 ljudi

V Sloveniji so včeraj ob 8914 opravljenih testih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 1752 ljudeh. Umrlo je 32 ljudi.

Na zadnji dan v letu 2020 so v Sloveniji po podatkih Sledilnika za covid-19 opravili 4073 PCR testov, s katerimi so potrdili 1437 okužb z novim koronavirusom, kar pomeni, da je bilo pozitivnih 35,3 odstotka testiranih.

Opravili so tudi 4841 hitrih antigenskih testov (HAT) in z njimi potrdili 315 novih okužb, pri čemer je delež pozitivnih znašal 6,5 odstotka. Skupaj je bilo torej opravljenih 8914 testov. Aktivnih primerov okužb v državi je trenutno 20.339.

V bolnišnicah je bilo hospitaliziranih 1174 ljudi, od tega na intenzivni enoti 196.

V četrtek je umrlo še 32 bolnikov z boleznijo covid-19, od začetka epidemije skupno že 2.697 ljudi.

Od sobote testiranje s hitrimi antigenskimi testi tudi na določenih mejnih prehodih

Vlada je na četrtkovi dopisni seji sprejela odločitev, da bo na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško možno tudi testiranje s hitrimi antigenskimi testi.

Oseba, ki prihaja iz rdeče države in vstopa na zunanji schengenski meji, ob vstopu pa ne predloži negativnega testa PCR ali ne sodi v nobeno od 12 izjem, sme v Slovenijo od sobote vstopiti le na mejnem prehodu, kjer so zagotovljeni pogoji za testiranje s hitrim antigenskim testom. Ti mejni prehodi so: letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Obrežje, Gruškovje, Metlika in Središče ob Dravi.

Osebe, ki bodo na testiranju na novi koronavirus negativne, bodo lahko vstopile brez napotitve v karanteno na domu.

Osebi, ki testiranja s hitrim antigenskim testom ne opravi ali je rezultat testiranja pozitiven, se vstop zavrne, če je državljan tretje države na nenujnem potovanju.

Ostalim, katerih rezultat testiranja je pozitiven ali se ne želijo testirati, se vstop dovoli in se jih napoti v karanteno na domu.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj