Na vsebino

Včeraj potrdili 293 okužb

Včeraj so opravili manj testov kot običajno čez teden. Med 1293 PCR-testi so potrdili 264 okužb z novim koronavirusom, med 1441 hitrimi antigesnkimi testi pa 29.

Po podatkih Sledilnika covid-19 je bil delež pozitivnih med PCR-testi 20,4 odstotka, med hitrimi testi pa 2 odstotka. Aktivnih primerov je po njihovih informacijah trenutno 18.350 ljudi.

Pričakujejo nove odmerke Pfizerjevega cepiva proti covidu-19

Danes naj bi v Slovenijo prišla pošiljka z okoli 21.060 odmerki Pfizerjevega cepiva proti covidu-19. Cepiva bodo namenjena drugem odmerku tistih, ki so se pred tremi tedni že cepili.

V Sloveniji so po besedah premierja Janeza Janše v soboto identificirali prvi primer okužbe z angleškim sevom koronavirusa. Zdaj poteka po vseh regijah začelo preverjanje pozitivnih brisov s posebnimi testi, ki odkrivajo okužbo z angleškim sevom. Od rezultatov bodo odvisni nadaljnji ukrepi vlade. Ker se epidemiološke razmere vnovič slabšajo, dodatnega sproščanja verjetno ne bo.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj