Na vsebino

Včeraj potrjenih 1019 okužb, umrli štirje bolniki s covidom-19

Po 5822 PCR-testih na novi koronavirus je bilo včeraj potrjenih 1019 okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 17,5 odstotka. V bolnišnicah so umrli štirje bolniki s covidom-19.

Včeraj je bilo opravljenih tudi 27.194 hitrih antigenskih testov (HAT). V slovenskih bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 511 bolnikov, 86 jih potrebuje intenzivno nego.

Vlada tudi o odpiranju gostinskih vrtov

Vlada bo na današnji seji po napovedi notranjega ministra Aleša Hojsa za POP TV obravnavala spremembe režima pri prehodu meje in tudi možnost odprtja teras gostinskih lokalov v zasavski in posavski regiji. Minister Hojs pa je sicer v ponedeljek v DZ-ju napovedal, da bi lahko prišlo do precejšnjih zaostritev nadzora na meji.

Vlada je v sredo podaljšala tudi omejitve zbiranja in gibanja.

V šole se vračajo vsi dijaki

V šole se po petih mesecih šolanja na daljavo v ponedeljek vračajo tudi dijaki prvih treh letnikov. Od vključno 6. razreda naprej pa bodo v učilnicah obvezne zaščitne maske tudi za učence. V srednjih šolah bodo maske obvezne ves čas.

Pouk v srednjih šolah bo potekal po modelu C, izmenično en teden v šoli, en teden pa doma. Dijaki zaključnih letnikov in nižjega poklicnega izobraževanja pa se bodo ves čas izobraževali v šoli. Za učitelje in druge zaposlene v srednjih šolah bo obvezno tedensko testiranje s hitrimi testi.

Več na MMC-ju RTV SLO TUKAJ.

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj