Na vsebino

Včeraj potrjenih 13 novih okužb

Po 984 testiranjih na novi koronavirus je bilo včeraj potrjenih 13 novih okužb. Od tega je bilo šest primerov vnesenih iz tujine, pet pa jih je povezanih z vnesenimi primeri. Ob porastu primerov bo vlada preučila morebitno zaostritev ukrepov.

Kot je na vladni novinarski konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin, gre pri 13 novih okužbah za "pridelek celega vikenda". "Ob sobotah in nedeljah testiramo manj in potem takšna številka kulminira," je dejal Kacin in izrazil upanje, da bo že jutri število novookuženih občutno manjše. Po besedah predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ-ju Maria Fafangela je v povezavi s 13 primeri, potrjenimi v ponedeljek, šest takih, ki so bile vneseni, od tega 3 iz BiH-a in po ena iz Srbije, Kosova in Hrvaške. Pet okužb je povezanih z vnesenimi primeri, v enem primeru je poizvedovanje še v teku, vir ene okužbe pa je neznan.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj