Na vsebino

Včeraj potrjenih 21 okužb z novim koronavirusom

Včeraj je bilo po 1198 testiranjih potrjenih 21 novih okužb s covidom-19, kar je največ po 16. aprilu, ko jih je bilo odkritih 36. Po zadnjih podatkih je hospitaliziranih 9 bolnikov, nihče pa ne potrebuje zdravljenja na oddelkih za intenzivno nego.

Po 21 novih okužbah, ki so bile potrjene v sredo, je skupno število potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom v Sloveniji naraslo na 1634. V zadnjem epidemiološkem poročilu NIJZ-ja je sicer en primer okužene osebe odštet, ker dodatna testiranja okužbe niso potrdila. Po podatkih vlade je bilo doslej skupno opravljenih 102.927 testiranj, v sredo 1198.

V sredo ni umrl noben bolnik s covidom-19, tako da skupno število umrlih ostaja pri 111. Po zadnji oceni NIJZ-ja je v Sloveniji trenutno 122 aktivnih okužb z novim koronavirusom, kar je 12 več v torek.

V slovenskih bolnišnicah se trenutno zdravil 9 bolnikov s covidom-19, kar je eden več kot dan prej. Nihče od okuženih ne potrebuje intenzivne nege, prav tako pa nihče od hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 v sredo ni bil odpuščen iz bolnišničnega zdravljenja. Doslej je bolnišnično zdravljenje sicer uspešno prestalo 298 bolnikov, ki so bili okuženi z novim koronavirusom.

"Velik del okužb še vedno prihaja od drugod, čeprav imamo tudi širjenje v Sloveniji iz neprepoznanih virov," je za Radio Slovenija povedala infektologinja in dodala, da so ravno neprepoznani viri najbolj skrb vzbujajoči. "To pomeni, da pravzaprav na vsakem koraku lahko pride do okužbe," je opozorila vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj