Na vsebino

Včeraj sedem pozitivnih na novi koronavirus, en človek je umrl

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 371 testiranj na novi koronavirus, sedem ljudi je bilo potrjeno okuženih. V bolnišnicah se medtem zdravi 19 okuženih, od tega trije na intenzivni negi. En človek s covidom-19 je umrl.

Po podatkih vlade je bilo v Sloveniji do zdaj opravljenih 120.907 testiranj na novi koronavirus, pozitivnih testov je bilo 1953. V zadnjem dnevu je umrl še en okuženi s koronavirusom, tako da se je število umrlih s covidom-19 povzpelo na 113.

Dva nova primera okužbe so v nedeljo potrdili v Hrastniku, kjer je trenutno eno od žarišč, in dva v Ljubljani. Poleg tega so okužbo potrdili še v občinah Ajdovščina, Šempeter - Vrtojba in Renče - Vogrsko, kažejo podatki Sledilnika za covid-19. Po njihovih informacijah ni noben nov primer v domovih za starejše ali med zdravstvenimi delavci. Trenutno je v državi 237 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom.

Eden izmed okuženih je v starostni skupini nad 85 let, eden v skupini 65-74 let, eden pa v starostni skupini 55-64 let, štirje pa so mlajši (po dva v skupinah 45-54 in 35-44).

Vir: RTV SLO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj