Na vsebino

VDC-jev čebelnjak napreduje ...

Glede na to, da so se pojavile govorice, da s čebelnjakom pri VDC Črnomelj ne bo nič, bo najbolje, da to demantiramo tako z besedo kot z fotografijo.

Res je, da so bila v času izolacije zaradi korone odsvetovana vsa dela v okolici centra, zato se je vse skupaj nekoliko zamaknilo. Sedaj, ko je to sproščeno, so člani ČD Črnomelj postavili ogrodje za nov prostoren čebelnjak, ki bo služil za potrebe varovancev VDC Črnomelj. V njem si bodo varovanci lahko shranili vso potrebno čebelarsko opremo, služil pa bo tudi za apiterapevtske namene.

Kot pravi predsednik Dušan Milinkovič naj bi bila ta teden ta investicija "pod streho", potem pa pride na vrsto še vsa manjkajoča oprema. Resnici na ljubo je treba povedati, da so bili sicer na razpisu ČZS izbrani za čebelnjak, ki bi ga v ta namen pridobili, vendar ne bi bil ustrezen za vse dejavnosti in potrebe, ki so si jih zamislili.

Žal se niso mogli dogovoriti, da bi namesto čebelnjaka ČZS dala denar, sami pa bi zgradili to kar potrebujejo. Ker je to padlo v vodo je bilo potrebno poiskati druge vire financiranja in kot je videti s fotografij, so bili v ČD Črnomelj do sedaj pri tem kar uspešni. Seveda to ne pomeni, da ne bi bili v ČD Črnomelj zelo hvaležni, če bi se našel še kdo, ki bi primaknil kakšen evro, da bi lahko čebelnjak opremili tako, da bo povsem ustrezal varovancem VDC Črnomelj, katerim je vse skupaj tudi namenjeno.

Vir: ČD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj