Na vsebino

Večer z Nino Novak Oiseau

Dan žena smo v Knjižnici Črnomelj praznovali ob glasbi, petju in branju poezije. V sklopu svoje promocijske turneje nas je obiskala mlada pisateljica, pesnica, kantavtorica ter glasbena publicistka Nina Novak Oiseao. Nina je mlada ustvarjalka, ki je do sedaj izdala že štiri knjige – tri pesniške zbirke ter eno prozno delo. Tokrat nam je predstavila čisto zadnjo zbirko pesmi V šepetu trepet, katera je izšla lansko leto aprila.
Pesniška zbirka je nadgrajena z video animacijo, katere avtorica je interdisciplinarna ustvarjalka sodobne umetnosti in tudi glasbenica NEŽA TROBEC, avtor glasbe pa je bobnar, tolkalec, komponist in pedagog ALEŠ RENDL. Nina pravi, da je ta knjižica vizualna zbirka poetičnih utrinkov, skozi katere se pletejo globoke vezi z naravo in dušo. Tudi sicer obožuje naravo, do katere goji prav posebna čustva in odnos. Predstavlja ji vir energije, svobode in umirjenosti. Je prostor, kamor se zateče pred tako imenovanim ponorelim svetom.
Pesmi zbrane v knjigi pravzaprav niso pesmi, sama jih poimenuje poetični utrinki. In vsak pripoveduje zgodbo zase. Lahko rečemo, da je to zbirka utrinkov za vsakogar, saj jih lahko prebiramo znova in znova. V njih vedno najdemo tisto, kar dani trenutek iščemo.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj