Na vsebino

Večnamenski "Romski center Črnomelj" je začel z delovanjem

Center za socialno delo Črnomelj je uspešno kandidiral na javnem razpisu za sofinanciranje projektov Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v okviru "Javnega razpisa za vzpostavitev večnamenskih romskih centrov (VNRC)".

Projekt vzpostavitve in delovanja VNRC delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, proračun Republike Slovenije in proračun Občine Črnomelj.

Cilj javnega razpisa je vzpostavitev in delovanje večnamenskega romskega centra, torej prostora kjer se bodo izvajale aktivnosti različnih institucij iz lokalnega okolja.

Namen aktivnosti, ki se bodo izvajale v večnamenskem romskem centru je zmanjševanje tveganja revščine, dvig socialnih kompetenc, opolnomočenje in približevanje trgu dela ter aktivno vključevanje Romov v družbo.

Večnamenski romski center se nahaja na Zupančičevi ulici v Črnomlju in je odprt od ponedeljka do petka od 10. do 18. ure.

Uradna otvoritev sledi.

Vir: Center za socialno delo Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj